Det er et børneliv vi gerne vil være vores børn bekendt.

Det er et børneliv vi gerne vil være vores børn bekendt.

Kathrine, Rafael, Alma og Esther flyttede til Havnebyen i August 2022.

Fra vejudsigt til havudsigt, sådan lyder deres Instagram side hvor man kan følge med i flytningen fra byen til landet. I august 2022 rykkede familien, som består af Kathrine, Rafael, Alma og Esther, teltpløkkerne op, solgte deres hus i Skovlunde, og bosatte sig på Odden. “ingen af os havde kendskab til odden, før vi indledte vores husjagt, vi vidste faktisk slet ikke at der lå en by heroppe, men da vi først blev introduceret til menneskene og lokalsamfundet, så var vi solgt. Og så hjalp det selvfølgelig også at vi fandt et hus med havudsigt, det er lidt noget andet end at stå og kigge ud på vejen, som vi gjorde før”.

Rafael og Kathrine har pigerne Alma på 12 og Esther på 9. Begge startede på Odden skole i sommeren 2022. “Det var lidt af et skift, at rykke fra en stor kommune skole på 800 elever, og 28 børn i klasserne, til en lille kommuneskole, med kun 30 børn, i alt. Men det har vist sig at være det helt rigtige valg for vores børn, og selvom vi nu bor på spidsen af sjælland, så har børnene haft rigeligt at tage sig til, med legeaftaler og fritidsaktiviteter. “

I 7. klasse skal deres store datter, videre til Nykøbing skole, og det glæder hun sig til, også selvom den lille lokale skole, vil blive savnet, så er der alligevel noget ved at være en af de store, som trækker i hende.

Vi kendte ikke nogen i forvejen i byen fortæller Rafael, men vi havde begge besluttet os for at involvere os, og deltage i alt hvad vi kunne, for at skabe et netværk hurtigst muligt. Det er et lille lokal samfund, som udadtil kan virke lukket, men man kan som ny ikke rigtig gå uset hen, og hvis ikke der bliver hilst på skolen, så bliver der hilst i brugsen, eller på gåturen. Man bliver hurtigt inviteret med som en del af fællesskabet.

Det kan nemt blive ensomt at være inde i storbyen, på trods af de mange mennesker. Men heroppe hvor det er så lille en by og man skulle tro at man var langt væk fra alt og alle, så er man aldrig alene. For heroppe er nærværet i fokus, og alle ved at det er vigtigt at værne om det gode naboskab.

Kathrine fortæller, : det som har overasket os mest, er nok, at alle smiler og hilser. Tidligere boede vi på en villavej, hvor ingen havde tid til at sige hej, og nu standser alle for at sige godmorgen, hej nabo, eller tage en længere snak. Selv oppe i den lokale brugs, er der tid til lige at få vendt stort og småt. Det kan vi godt glemme lidt, når vi er inde i byen, så går vi der og smiler og hilser på alle, og får et skævt blik tilbage, de synes nok vi er lidt sære.

Kort efter at Rafael og Kathrine flyttede til Havnebyen, søgte de aktivt ind i forskellige lokale initiativer. Og inden de havde boet i byen et år, var Rafael aktiv i Havbanken, og har sammen med andre lokale, hjulpet med at give www.Oddenportalen.dk sin hjemmeside. Kathrine sidder i forældrerådet, er aktiv i den lokale bosætningsgruppe, og sidder i bestyrelsen i aktivitetshuset. Derudover har hun sammen med en anden forældre, startet Odden børne og unge klub.

“Det er en lille by, med mange ildsjæle, men vil man have at byen skal være endnu federe og tiltrække endnu flere børnefamilier, så kan vi ikke bare sidde og vente på at andre gør det for en. Vi kan ikke bygge en ny legeplads, men vi er gode til andre ting, så vi lader vores kompetencer og evner komme til der hvor det giver mening. Vi kan ikke alle det samme, men vi kan alle gøre lidt.”

 

 

 

Et børneliv hvor det at være barn, er det vigtigste

Et børneliv hvor det at være barn, er det vigtigste

Drømmen om at flytte ud, var at få naturen tættere på, skabe en bedre økonomi og give vores børn et børneliv, hvor det at være barn, var det vigtigste. Og det har vi fået.

Når vi kigger ud af vinduet, ser vi havet, og på en kort gåtur, kan vi være på enten ved sejerøbugten, eller kattegat.

Huset vi købte, kostede det halve af vores tidligere hus, og det har betødet at vi kan bo for en indtægt. Og selvom vi begge arbejder, så betyder det at vi kan arbejde mindre, og derved at have mere tid sammen som familie.

Vores børns skoledage, er fyldt med oplevelser, ture og nærvær. Deres fritid foregår ofte i naturen, de cykler til det meste, og legen foregår på tværs af alder, køn og leveform. Når børnene har legeaftaler foregår det som de fleste børn, på trampolingen, ved at spille. Men der er også dage hvor de tager på stranden med vennerne, spiser is på en båd i havnen, cykler en tur på picnic på gniben, og går forbi majsmarken på vej hjem fra skole, imens de fylder munden med friske brombær fra buskene de går forbi.

Det er et børneliv vi gerne vil være vores børn bekendt.